Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Μήνυμα από την Επιτροπή Πρωταθλήματος


Αγαπητοί Φίλοι,


Τα παιδιά με νοητική υστέρηση και άλλου είδους αναπηρίες έχουν πλείστες ανάγκες, όμως η κυριότερη όλων είναι το ενδιαφέρον μας.
Σημασία δεν έχουν για αυτά τα παιδιά η φήμη ή τα επιτεύγματα των ανθρώπων που τα στηρίζουν, αλλά αρκεί η παρουσία κάποιων με ανοιχτή αγκαλιά και καλή πρόθεση για να γίνουν ευτυχισμένα. Παράλληλα, ο Αθλητισμός δημιουργεί μια από τις καλύτερες ευκαιρίες, προκειμένου αυτά τα μοναδικά παιδιά να εξελιχθούν και να αντιμετωπίσουν τη ζωή ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας.
Ένα εξαιρετικό παράδειγμα αποτελεί η συμμετοχή της ομάδας μπάσκετ του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Α.με.Α. «Η Ανοιχτή Αγκαλιά» στο Εργασιακό Πρωτάθλημα «Νίκος Γκάλης» του ΕΚΑ. Η συγκεκριμένη ομάδα, η οποία αποτελείται από τα ίδια τα παιδιά του Συλλόγου αντιμετωπίζει επί ίσοις όροις όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.
Ήμασταν όλοι μάρτυρες στα πρώτα βήματα αυτής της ομάδος, την οποία δεν ξέραμε πώς να αντιμετωπίσουμε στο 1ο παιχνίδι της, και η οποία, επιδεικνύοντας τεράστια δύναμη και απεριόριστα ψυχικά αποθέματα, μέσα σε λίγες εβδομάδες μετέτρεψε το δυναμικό της σε ατρόμητα λιοντάρια που δε χρειάζονταν την παραμικρή βοήθεια από εμάς. Αντιθέτως, λειτούργησε ως πηγή έμπνευσης για να δούμε τη ζωή με διαφορετική ματιά.
Η σημασία του έργου που επιτελεί η «Ανοιχτή Αγκαλιά» επί σειρά ετών και υπό αντίξοες συνθήκες, προσφέροντας αρωγή, στήριξη, εκπαίδευση και ευκαιρίες κοινωνικοποίησης σε παιδιά με πάσης φύσεως προβλήματα και στους γονείς τους, μπορεί εύκολα να γίνει κατανοητή και χρειάζεται να γνωστοποιηθεί ευρύτερα.
Το Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ «Νίκος Γκάλης» - ΕΚΑ υποστηρίζει εδώ και πολλά χρόνια την «Ανοιχτή Αγκαλιά» με κάθε τρόπο, ενώ ο Γυναικείος Τομέας του Πρωταθλήματος έχει επιδοθεί σε μια πιο προσωπική διαδικασία αρωγής των παιδιών.
Φέτος και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών «αγκαλιάζει» τις προσπάθειες του Πρωταθλήματός μας και της «Ανοιχτής Αγκαλιάς», εντάσσοντας τη σύμπραξη αυτή στη δράση του «Κοινωνική Ανταποδοτικότητα», που εδώ και λίγο καιρό έχει ξεκινήσει σε όλη τη χώρα.
Την Δευτέρα 3.12.2012 (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία) και ώρα 6:30 μ.μ., θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» (Καζαντζάκη 8 και Ανδρονίκου, Άγιοι Ανάργυροι) αποστολή του Πρωταθλήματός μας μαζί με τους Ολυμπιονίκες για να παραδώσει το φαρμακευτικό υλικό που θα συγκεντρώσουν τα μέλη μας.
Σας καλούμε, όσοι μπορείτε, να μεταβούμε μαζί στην «Ανοιχτή Αγκαλιά» και εκτός από τα φάρμακα να τους προσκομίσουμε οτιδήποτε άλλο μπορεί να μην είναι πλέον απαραίτητο για εμάς, αλλά θα φανεί σίγουρα χρήσιμο στο Σύλλογο, όπως παιδικά βιβλία ή/και παιχνίδια.
Τα φάρμακα, για τα οποία έχουν εκδηλώσει το κύριο ενδιαφέρον τους, μπορεί να είναι κάθε είδους: από ένα κουτί ασπιρίνες ή γάζες μέχρι εξειδικευμένα κατασταλτικά του αυτισμού. Οτιδήποτε θα θέλατε και θα μπορούσατε.
Η διαδικασία παράδοσης του υλικού έχει ως ακολούθως:
1. Κάθε ομάδα θα ετοιμάσει το δικό της πακέτο, που θα φέρει απέξω το Όνομα της Ομάδας, της Επιχείρησης ή του Ιδιώτη, αλλά όχι του Παίκτη.
2. Τα πακέτα θα κατατίθενται στο θυρωρείο του ΕΚΑ και θα μεταφέρονται από το Θυρωρό στο γραφείου του Μπάσκετ.
3. Εναλλακτικά, τα πακέτα μπορούν να αφήνονται στο Δωματιάκι που μας έχει παραχωρηθεί στο ΟΑΚΑ.
4. Στις 3 Δεκεμβρίου θα γίνει πρόβλεψη για τη μεταφορά τους με αυτοκίνητο /α στο χώρο του Συλλόγου.



Σας περιμένουμε να πάμε όλοι μαζί στην «Ανοιχτή Αγκαλιά να παραδώσουμε τα πακέτα μας.


Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους
Γιάννη Σταθόπουλο (υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων) e-mail: istatho@otenet.gr,
Βάλια Μάντζαρη (πρόεδρο γυναικείου) e-mail: emantzar@aueb.gr


Με εκτίμηση,
Για την Επιτροπή Διοργάνωσης Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ
«Νίκος Γκάλης»-ΕΚΑ


Ανεστιάδης Σάββας
Πρόεδρος Επιτροπής
Εργασιακό Πρωτάθλημα ΕΚΑ "*Νίκος Γκάλης*"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας