Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Της ταχύτητας το ανάγνωσμα!



Για μπάσκετ πήγαμε, στο τρέξιμο το ρίξαμε τελικά στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.  Καλά τόσα χρόνια δε βρέθηκε ένας άνθρωπος του Θεού να εξηγήσει στην αντίπαλη ομάδα της ΕΑΒ ότι το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που παίζεται 5 εναντίον 5 σε μια μικρή περιοχή ενός μεγάλου  γηπέδου, που το έχουν κάνει μεγάλο για να αλλάζεις πλευρά, να μη βαριέσαι ρε αδερφέ συνέχεια από την ίδια. Πως αλλάζουμε καλάθια στο ημίχρονο? Ε, κάπως έτσι τέλος πάντων.
Και στην τηλεόραση που το βλέπω το μπάσκετ τόσα χρόνια, από το ευρωμπάσκετ και πιο παλιά (ένα είναι το ευρωμπάσκετ!), όλοι αυτοί που το όνομα τους τελειώνει σε «ιτς», και είναι πολλοί, ένα πινακάκι μικρό έχουν και στη μια γωνία του κάνουνε με το μαρκαδόρο κυκλάκια, σταυρούς και βελάκια…όλους εκεί τους στριμώχνουνε, κάτι τύπους θεόρατους και ουρλιάζουνε συνέχεια να πηγαίνουν ο ένας πάνω στον άλλο, κοντοί – ψηλοί και να σπρώχνονται…σκριν, σκριν λένε, ίσως είναι το σπρώξε στη γλώσσα τους! Αλλά και στην Αμερική που έβλεπα παλιά μέσα στη μαύρη νύχτα, το ίδιο λέγανε, σκριν, σκριν, εντάξει αυτοί λέγανε και άλλα, δεν είναι το ζήτημα μας όμως τώρα αυτό. Το ζήτημα μας είναι ότι ίσως τελικά αυτή η γλώσσα του μπάσκετ να είναι παγκόσμια, μία και κοινή, από τους αθλητές τους επαγγελματίες μέχρι και εμάς, τους εργαζόμενους, που προσπαθούμε με φιλοτιμία, μόχθο και ιδρώτα στο ΕΚΑ!
Ε, αυτό προσπαθώ να εξηγήσω φλυαρώντας τόση ώρα, φαίνεται όμως ότι οι άνθρωποι στη συμπαθή αντίπαλη ομάδα της ΕΑΒ δεν το έχουν καταλάβει, την πα-γκο-σμι-ο-ποί-η-ση που λέμε, και με το που παίρνανε τη μπάλα σήμερα τρέχανε εκεί στην άλλη άκρη, να προλάβουν να βάλουν καλάθι, μόνοι τους, χωρίς άμυνα…και καλά εμάς, αλλά αυτοί ούτε τη συμπαθέστατη ref δεν περιμένανε….! Να το πω αγένεια? Δε θέλω, και δε νομίζω γιατί δείξανε παιδιά με χαρακτήρα, και για τον προπονητή τους μόνο τα καλύτερα μπορώ να πω, τόσα χρόνια που ανέχεται τα καπρίτσια όλων μας στην επιτροπή του ΕΚΑ κι φροντίζει με αφιέρωση πολύτιμου και σημαντικού χρόνου (μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της επιτροπής), να απολαμβάνουμε ένα ωραίο πρωτάθλημα.
Δυστυχώς δε βρίσκω εξήγηση για τη συμπεριφορά τους καμία, θα περιμένω όμως, έχουμε και ρεβάνς, και ίσως καταφέρουμε να βρούμε μια άκρη, να το παίξουμε μαζί αυτό το παιχνίδι στο τέλος…
Όπως καταλάβατε το τελικό 75-38 ήταν αποτέλεσμα της διαφοράς ταχύτητας των δύο ομάδων. Από την πλευρά μας δείξαμε καλά στοιχεία, σίγουρα όμως δεν μπορούσαμε να έχουμε τη διάρκεια και να ακολουθήσουμε το τέμπο των αντιπάλων. Αρκετά καλοί στο σετ παιχνίδι, βρήκαμε λύσεις, τρέξαμε όταν μπορέσαμε στην επίθεση, δεν είχαμε όμως απάντηση στο transition των αντιπάλων. Τάκης, Λάλος, Τεό δείξανε χαρακτήρα και εμπειρία, θετικοί οι υπόλοιποι πέντε (ναι μόλις 8 είμασταν…σκάσαμε!).
Ωραία ατμόσφαιρα στο παιχνίδι, η ref πολύ καλή, σφύριζε τόσο ώστε να κρατήσει το παιχνίδι σε καλό ρυθμό, η κριτής άψογη, το ευχαριστηθήκαμε πολύ. Βοηθάει και το ΟΑΚΑ σε αυτό νομίζω.
Τα δεκάλεπτα, 20-8, 40-22, 58-29, 75-38. Για πόντους……χμμμ, κάτι γίνεται με τα στεφάνια σε αυτό το γήπεδο…θα το βρω….Εσείς προς το παρόν μπείτε στο sportstats.gr, να δουλεύουνε όλα τα site, όχι μόνο το δικό μας!!

Προπονητ-ίτς  G!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας