Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Εμείς η ....ΤΣΣΚΑ και ο Βαμβακούλας!

Σε ρηχά νερά η απόδοση μας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στην Τράπεζα Πειραιώς. Το τελικό 48-36 ήρθε φυσιολογικά, σε ένα παιχνίδι που είμασταν πίσω από νωρίς και όσες φορές πλησιάσαμε ο αντίπαλος έβρισκε τον τρόπο να ανοίξει πάλι την ψαλίδα.

Κάπως έτσι έγινε και στο τέλος του α’ ημιχρόνου, όταν το 20-16 έγινε σε 20” 24-16, με τη βοήθεια του...Απόστολου Κόντου. Ναι όπως το διαβάζετε, και ας έχουν περάσει 28 χρόνια από εκείνη την ιστορική βραδιά στον Τάφο του Ινδού, και το...μακρύτερο δευτερόλεπτο στην ιστορία του Ευρωπαικού μπάσκετ. Σαν σε αναπαράσταση λοιπόν, ο παίκτης της Τρ. Πειραιώς πήρε τη μπάλα από την επαναφορά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πρόφτασε να πατήσει στο high post και να πετάξει τη μπάλα στο καλάθι. Για τους έχοντες καλή μνήμη, όχι!, δεν προλάβαμε να κάνουμε φάουλ, σε αντίθεση με τους δύσμοιροους Ρώσσους της ΤΣΣΚΑ εκείνο το βράδυ. Κολλάνε ακόμα τα χρονόμετρα λοιπόν, αλλά είναι και αυτό μέσα στη γοητεία του παιχνιδιού!

Η αλλαγή της άμυνας σε man2man, με την αρχή του β’ ημιχρόνου, μας έδωσε οξυγόνο, πάλι όμως τα λάθη στη επίθεση δώσανε εύκολα καλάθια στον αντίπαλο και το σκορ άνοιξε στο 40-26 στο τέλος του γ’ δεκαλέπτου. Η πίεση στο τελευταίο πεντάλεπτο δεν μας έδωσε κάτι σημαντικό, πέραν του ότι διατηρήσαμε το γόητρο μας και δεν παρατήσαμε το παιχνίδι.

Στα αξιοσημείωτα, η τεχνική ποινή που δέχτηκε αντίπαλος, καθώς σε διεισδύσεις μας προς το καλάθι χτύπαγε παλαμάκια ή σφύριζε!!! Φαίνεται ζήλεψε κάτι από τη δόξα του Νίκου Βαμβακούλα.

Καταπληκτικός ο χώρος στο ΟΑΚΑ, μακάρι να μετακομίσουμε όλι εκεί κάποια στιγμή.

Καλή συνέχεια στους αντιπάλους και στους αρκετά καλούς ref – κριτή.

Αναλυτικά: Τρ. Πειραιώς – Erial 48-36 (9-6/24-16/40-26/48-36)

Erial (Πανάρας): Παπαδοκωστάκης, Λάλος 2, Ζέρβας 7, Κάραλης 5, Μορφής, Προβατάρης 7, Καλούδης 13, Τσαβδαρίδης, Αναστασάκος 2.

by Coach G.

... και για τους λάτρεις του παρελθόντος το σχετικό πρωτοσέλιδο από την πάντα αμερόληπτη Αθλητική Ηχώ:


Το ημερολόγιο έγραφε Πέμπτη 12/11/1981.

by GM/ Admin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας