Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Δυνατό ξεκίνημα!

Με νίκη ξεκινήσαμε τη χρονιά, 51-38, απέναντι στην ομάδα της Olympic.

Καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα το α’ δεκάλεπτο, στο οποίο προηγηθήκαμε με 19-2 για να κλείσει στο 20-5. Χαρακτηριστική φάση το τρίποντο του Κάραλη στον αιφνιδιασμό, για το 5-0. Αν και ο αντίπαλος γύρισε την άμυνα σε μαν2μαν, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και φτάσαμε στο 34-17 του ημιχρόνου.

Φυσικά υπερπαραγωγικό ημίχρονο για εμάς, το οποίο οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι με τη ζώνη ελέγξαμε τα ριμπάουντ και τρέξαμε το παιχνίδι στον αιφνιδιασμό. Ο αντίπαλος, είχε γρήγορα και καλά γκαρντ και έναν ψηλό (Νο 15, Αδαμόπουλος) ο οποίος τα έκανε όλα, επιλέγοντας όμως να ξεκινάει από την περιφέρεια τις επιθέσεις. Αν και φάνηκε πολύ καλός σουτέρ, δεν τον πήγανε τα σουτ, και ελλείψει παιχνιδιού μέσα στη ρακέτα απέδωσε η προσαρμοσμένη στην περιφέρεια ζώνη μας.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο, και το περισσότερο που πλησίασε ο αντίπαλος ήταν στο 45-38, 2’ πριν το τέλος. Σε εκείνο το σημείο σπάσαμε το pressing και βάλαμε 2-3 εύκολα καλάθια για το τελικό 51-38.

Από την ομάδα μας, αν και οι περισσότεροι είχαν πάνω από 20 μέρες να πιάσουν μπάλα, δεν υστέρησε κανείς. Ο Θόδωρας οργάνωσε ψύχραιμα και βοήθησε πολύ στο σκοράρισμα, ο Στάθης μας έδωσε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό, ο Χρήστος αν και ζαλισμένος από το μήνα του μέλιτος ακολούθησε τα υπόλοιπα παιδιά, Παντελίδης, Στέλιος πολύ καλοί, ειδικά στην άμυνα, ο Κάραλης έκανε τρομερό πρώτο 15 λεπτο, σε άμυνα και επίθεση, πολύ κινητικός και δυνατός, και ήταν πιστεύω το κλειδί για το α’ ημίχρονο, ενώ τέλος ο Τάκης, αν και δεν τον πήγε η επίθεση μοίρασε τη μπάλα πολύ καλά από το high-post και στο τέλος έπαιξε 2-3 άμυνες για να καθαρίσει το παιχνίδι.

Βέβαια είχαμε και ένα μυστικό όπλο, την παρουσία ενός ομοσπονδιακού προπονητή στον πάγκο, του Διονύση Γαζή, τον οποίο ευχαριστούμε θερμότατα για την καθοδήγηση και του αφιερώνουμε τη νίκη!

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στα παιδιά της Olympic,και περαστικά στο παιδί που γύρισε το πόδι του. Ο διαιτητής πολύ καλός, όπως και η γραμματεία, τους ευχαριστούμε.

Αναλυτικά:

ERIAL – OLYMPIC 51-38 (20-5/34-17/40-28/51-38)

ERIAL : Λάλος 5, Ζέρβας 9, Παντελίδης 6, Κάραλης 5, Μορφής 10, Προβατάρης 1, Καλούδης 15(1)

OLYMPIC : Διαμαντόπουλος 5, Καστάνης 4(1), Τερζής, Ντην 2, Μόσχου 11, Σπυρόπουλος, Αδαμόπουλος 16(3)

by Coach G.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας