Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

The Train Kept A-Rollin


 

Γιατί πως αλλιώς να εξηγηθεί το 3/3 μετά και τη νίκη μας επί της Kifissia24.gr με 54-50?Το τρένο μπήκε στις ράγες λοιπόν και συνεχίζουμε. Η όρεξη έχει ανοίξει, ο coach μουρμουρίζει λέξεις όπως ρεκόρ, πολυνίκης κλπ., και όλοι είναι χαρούμενοι!

Το  παιχνίδι βέβαια δεν ήταν εύκολο, όπως δείχνει και το σκορ. Ο αντίπαλος αποφάσισε να πιέσει από το 10’ και μετά σε όλο το γήπεδο. Το 9-8 του α’ δεκαλέπτου δεν προμήνυε τίποτα από αυτό που θα ακολουθούσε, χασμουρητά και slow motion. Οι δύο πάγκοι σαν να ήταν συνεννοημένοι αποφασίσανε να ανεβάσουν την…τηλεθέαση, εμείς man-2-man, οι αντίπαλοι zone-press με παγίδες σε όλο το γήπεδο, το οποίο μετατρεπόταν σε ζώνη όταν….περνάγαμε τη σέντρα. Γιατί στην αρχή εκεί μείναμε στη σέντρα, με κίτρινες φανέλες να μας κρύβουν τη θέα και τη μπάλα να φεύγει εύκολα από τα χέρια μας.

Ευτυχώς δεν μείναμε πολύ πίσω, 1-2 time out, βάλαμε το Λάλο στο κέντρο (ladder), και το σκορ ανέβηκε μέχρι το 24-26 (15-18 επιμέρους, παραγωγικότατο δεκάλεπτο).

Στο β’ ημίχρονο ο αντίπαλος συνέχισε την ίδια τακτική, όμως είχαμε βρει αντίδοτο, βρήκαμε εύκολα καλάθια, κλείσαμε στο 39-31 (15-5), και φτάσαμε μέχρι το 34’ στο 47-36. Εκεί φαίνεται πέσαμε σε παρτίδα κάρβουνου με υγρασία, έπεσε η πίεση του ατμού, o coach άρχισε τα timeout, χάσαμε βολές, πήγαμε χωρίς λόγο σε βιαστικά lay-up, και φτάσαμε στο 53-50 15-20” προ του τέλους. Ευτυχώς η μπάλα μπήκε μέσα, βάλαμε μία βολή και τσαφ-τσουφ!!


Ο ref, αν και ο αντίπαλος είχε παράπονα θεωρώ ότι ήταν αρκετά καλός. Μοίρασε τα σφυρίγματα, σε ένα αρκετά δυνατό παιχνίδι. Τα φάουλ 21-12 (http://www.sportstats.gr/ekabasket/Game/id/7745) δικαιολογούνται σε ένα παιχνίδι που η μία ομάδα πίεζε full court για 25+’, και ειδικά στο τέλος ήθελε να μας στέλνει στις βολές.
Είπαμε, τσαφ-τσουφ!! http://www.youtube.com/watch?v=rX009sWzRQg
 

PS. Ξέχασα να αναφέρω το τρυκ του coach, να παίξει ζώνη για μία φάση με το σκορ στο 52-48 (39’), το τρίποντο βρήκε σίδερο και...δικαιώθηκε πανηγυρικά! Εν όσο η μπάλα ήταν στον αέρα λέγεται ότι κάποιος…του έβαλε στο χέρι ένα στυλό και από κάτω ένα συμφωνητικό αποζημίωσης…Φήμες! ;-) 
by Coach G.

1 σχόλιο:

TAKIS είπε...

Αν κοιτάξει κανείς τους πόντους της ομάδας, θα δει πολύ μοιρασμένο σκοράρισμα, όπου όλοι οι παίκτες συμμετείχαν με πόντους. Αυτό είναι πολύ καλό δείγμα ότι δούλεψε όλη η ομάδα, και αν κολλούσε κάποιος ήταν εκεί οι υπόλοιποι να βοηθήσουν.

Συνολικές προβολές σελίδας