Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Μικτή ΕΚΑ 35+: Ώρα τελικού!




Το 3/3 έκανε η ομάδα μας στο τουρνουά του ΣΠΑΚΕ και προκρίθηκε στον τελικό. Σε ένα αρκετά δυνατό παιχνίδι επικρατήσαμε στο γήπεδο της Λεοντείου Ν. Σμύρνης της ομάδας των ΛΕΦΙΚΑΝΣ (ΛΕσχη ΦΙΛων Καλαθοσφαίρισης Νέας Σμύρνης) με 85-75.
Το παιχνίδι είχε αρκετό ενδιαφέρον, καθώς η ομάδα της Νέας Σμύρνης καθοδηγούμενη από τον αειθαλή Ντάκουλα, και με συνοδοιπόρους τους Αντωνόπουλο, Λαγάνη μας δυσκόλεψε πολύ στην περιφερειακή άμυνα αλλά και μέσα στη ρακέτα. Δεν έλειψαν δε και λίγα νεύρα εκατέρωθεν, ένα…διαφημιστικό όμως time out της ομάδας μας και η καλή διάθεση όλων δε δώσανε συνέχεια.
Στο αγωνιστικό μέρος πήραμε την πρωτοπορία από την αρχή, και πάλι όμως φάνηκε ότι ήταν δύσκολο να παίξουμε με 3 περιφερειακούς. Η ζώνη μας βοήθησε στο διάστημα 10-15’ να ελέγξουμε το ρυθμό και να τρέξουμε (το 17-22 του δεκαλέπτου έγινε 21-33 στο 15’), εκεί όμως κάπου επαναπαυτήκαμε, δεχτήκαμε τέσσερα 3-ποντα και πήγαμε στο ημίχρονο με το ισχνό 38-41. Στο δεύτερο μέρος βελτιωθήκαμε στην άμυνα (man-2-man), και ψάξαμε λίγο το παιχνίδι μας στην επίθεση, χωρίς όμως να μπορέσουμε να βρούμε πολύ καλό ρυθμό απέναντι στη ζώνη 2-3 του αντιπάλου (54-61 στο 30’). Τελικά στο δ’ δεκάλεπτο ακουμπήσαμε λίγο τη μπάλα στο low post, συνεχίσαμε να παίζουμε άμυνα, ξεφύγαμε 60-70 και το άστοχο αμαρκάριστο 3-ποντο από τη γωνία στο 35’ του μάλλον κουρασμένου προς το τέλος Ντάκουλα με το σκορ στο 70-77 αποτέλεσε την τελευταία απειλή του αντιπάλου.
Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για το αμφίρροπο και όμορφο παιχνίδι. Ο ref παρά τα παράπονα εκατέρωθεν κατάφερε και κράτησε το παιχνίδι σε αθλητικά πλαίσια. Στα αξιοσημείωτα οι παρεμφερείς χρωματικά φανέλες των δύο ομάδων, την κατάσταση έσωσε το Νεοσμυρνιώτικο ερυθρό! Επίσης η απειλή ένστασης των αντιπάλων μας στην αρχή για τον εν ενεργεία αθλητή Κελέση της Βουλιαγμένης, συνονόματο όμως με το δικό μας.
Η δική μας ομάδα κατάφερε να προσαρμοστεί σε ένα παιχνίδι που πήγε σε αρκετά σετ ρυθμό, και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα που βρίσκεται στα σπάργανα, με τις προπονήσεις να είναι πολυτέλεια δεδομένων των υποχρεώσεων μας. Σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες είχαμε χαρά να έχουμε την παρουσία για πρώτη φορά των Νούση (Olympic), Γιαννόπουλου (ΥΠΕΘΟ), Γκιουλιστάνη (Δικηγόροι). Ο (στρατηγός) Μπούτας οργάνωσε με μαεστρία το παιχνίδι μας (παίζοντας και πολύ καλή άμυνα), δίνοντας τη δυνατότητα σε Νικολόπουλο, Λουμιώτη να αφοσιωθούν στην εκτέλεση, κάτι που κάνανε πολύ καλά όπως φαίνεται από τους 40 πόντους που πετύχανε με τρία 3-ποντα έκαστος. Χιντιπάς μαχητικός, Κελέσης, Γκιουλιστάνης ανταποκριθήκανε πολύ καλά στο «3», αν και ο Πέτρος αυτή τη φορά έκανε...οικονομία στο σκοράρισμα και σταμάτησε στους 17!, ο Νικήτας (Μιγκλής) πάλεψε πολύ στο «4», συνεπικουρούμενος από τους Γιαννόπουλο, Νούση στο «5», οι οποίοι μας δώσανε πολύ δύναμη στη ρακέτα. Σημαντική η συνεισφορά του Νίκου (Νούση), καθώς έδωσε διάσταση  στο επιθετικό low post παιχνίδι μας.
Το επόμενο ραντεβού μας στον τελικό του τουρνουά, λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μόλις μάθουμε. Μείνετε σε σύνδεση με τις σελίδες στο fb του πρωταθλήματος μας και του ΣΠΑΚΕ.

Αναλυτικά: ΛΕΦΙΚΑΝΣ - Μικτή ΕΚΑ 75-85 (17-22/38-41/54-61/75-85)
ΛΕΦΙΚΑΝΣ (Τσικίμης): Αλεξίου, Αντωνόπουλος 15(1), Λαγάνης 11, Αθανασούλας, Σαραντάκος 3, Ντάκουλας 37(5), Κούρος, Σμυρνιώτης, Ψωμιάδης, Κεφαλίδης 2, Μουζακιώτης 7(1)
Μικτή ΕΚΑ: Γιαννόπουλος 4, Νικολόπουλος 16(3),  Νούσης 9, Κελέσης 17, Λουμιώτης 24(3), Χιντιπάς, Γκιουλιστάνης 1, Μιγκλής 4, Μπούτας 10

by Coach G.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η ομαδα εχει σκοραρει κατα μεσο ορο σε αυτα τα τρια παιχνιδια 95 ποντους με συνεχες ροτεισιον και με ελαχιστη σημασια στην αμυνα κερδιζει σχετικα ευκολα αντιπαλους με ομοιογενεια με ιστορια και με μπασκετικο εγωισμο η κατηγορια ειναι 35 πλας οποτε η εντυπωση η και τα σχολια του τυπου ειναι μικροτεροι δεν εχουν ουσιωδη βαση αλλωστε ειναι παραπανω απο βεβαιος ο σεβασμος που τρεφουν οι αθλητες του εκα στους παλιους μεγαλους μπασκετμπολιστες

Ανώνυμος είπε...

αργησε λιγο αλλα δημιουργηθηκε μια επισημη μικτη ομαδα χαρις το προεδρο σαββα ανεστιαδη και τους γιωργηδες χιντιπα και το κοουτς παναρα μη ξεχναμε τον μεγαλο αριθμο των αθλητων του εκα και πως για αρχη η εκπροσωπηση απο διαφορετικες ομαδες και παικτες ειναι ικανοποιιτικη

Συνολικές προβολές σελίδας