Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Οι Αμερικάνοι φίλοι…και οι Πρωταθλητές κόσμου!

Ο Dennis Hopper το 1977, ως Αμερικάνος φίλος, φέρνει στο παγωμένο και βροχερό Αμβούργο την αύρα του μεγάλου ποταμού και του απέραντου νότου. Συνάντηση με πολύ ένταση και ανατροπές.

Ο coach Phil Jackson, εν έτει 2010, πέρασε κι αυτός τον Ατλαντικό. Εμπνευσμένος από την ανατολική φιλοσοφία, ο Zen Master, έφερε τη λάμψη της πόλης των Αγγέλων στην κοσμοπολίτικη και πιο φιλική Βαρκελώνη. California dreaming και τριγωνική επίθεση! Σε αντίθεση με τον Mr Ripley, o coach, χαλαρός και ήρεμος, θέλησε να αποφύγει τις ανατροπές και τις εντάσεις, ειδικά στην preseason.

Η κόντρα όμως ΝΒΑ – Ευρώπης καλά κρατεί, και ακόμα κι αν οι Αμερικάνοι έρχονται περισσότερο για επίδειξη και διαφήμιση του προϊόντος τους, οι Ευρωπαίοι δεν αφήνουν ευκαιρία χαμένη να δαγκώσουν το θηρίο.

Το παιχνίδι είχε ένταση και πάθος, ειδικά από την πλευρά των Ισπανών. Οι Αμερικάνοι μάλλον αιφνιδιάστηκαν, σαφώς ανέτοιμοι στο δεύτερο φιλικό της χρονιάς. Αυτό όμως ας το λύσουν με τον κομισσάριο της λίγκας, καθήμενο δίπλα στο Phil σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τα χρόνια των ιθαγενών με τους καθρέπτες έχουν περάσει.

Αξοσημείωτη η κόντρα Pete Michael και Kobe, πολύ trash talking, ένα αντιαθλητικό του Kobe που θα μπορούσε να ξεθάψει το τσεκούρι του πολέμου, μόλις αγκαλιαστήκανε άγαρμπα, όλως τυχαίως?, το ESPN θυμήθηκε το πρόγραμμα του Hockey!!!, το πάθος του Ναβάρο (φαίνεται κάτι του χρωστάνε από το …Memphis), τα αδιανόητα σφυρίγματα των διαιτητών (2 Αμερικάνοι, 1 Ευρωπαίος) ειδικά πάνω στον Kobe, τα κοντά σουτ των Ισπανών από τα 7.25.

Ο πάγκος των Αμερικάνων δεν ανταποκρίθηκε, και όσο και αν προσπάθησε ο Gassol, τα σουτ του Kobe στο τέλος βρήκαν σίδερο, ο Ισπανοί άντεξαν τα 48’ και (αυτό)ανακηρύχτηκαν Πρωταθλητές Κόσμου!


 
by Coach G.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας