Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Ολυμπιάδα Κωφών, Μπάσκετ : Αήττητοι στην 8-άδα

Με 3 στα 3 η Εθνική Κωφών ολοκλήρωσε χτες τις υποχρεώσεις της στην πρώτη φάση του τουρνουά μπάσκετ στην Ολυμπιάδα της Ταϊβάν (deaflympics Taipei 2009) και πέρασε στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου.
Αναλυτικότερα η Εθνική κέρδισε κατά σειρά τις Βενεζουέλα (83-69), Γερμανία (79-42) και Ιαπωνία (97-55) και προκρίθηκε ως πρώτη από τον όμιλο της στην επόμενη φάση. Η καλή απόδοση, 86 πόντοι υπέρ και 55 πόντοι κατά μ.ο., σε συνδυασμό με την πολύ καλή προϊστορία της ομάδας στις μεγάλες διοργανώσεις, μας επιτρέπει να βάλουμε ψηλά τον πήχη για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Έπεται και συνέχεια λοιπόν!
Την Εθνική καθοδηγεί, με μεγάλη επιτυχία από το 2002, ο coach Διονύσης Γαζής, με βοηθό – γυμναστή το Χρήστο Μάρδα. Το ρόστερ της ομάδας απαρτίζουν οι εξής: Γκανάτσας Κώστας, Κουράτορας Στέλιος, Τασιούλης Γιάννης, Κεραμιτσούδης Γιώργος, Γρίλλης Σιδέρης, Απτόσογλου Μιχάλης, Ντικούδης Παναγιώτης, Γιαννόπουλος Χάρης, Παγκράτης Χρήστος, Ντερτίλης Βαγγέλης, Τασιούλης Χρήστος-Νικόλαος.

Στη διοργάνωση συμμετέχει και η ομάδα των Γυναικών, η οποία επίσης πάει πολύ καλά με 2 νίκες μέχρι στιγμής, με Κίνα (66-42) και Ουκρανία (57-35).

Περισσότερες πληροφορίες για την Εθνική Κωφών Μπάσκετ μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας http://www.hafdeaf.gr/ . Επίσης αναλυτικές πληροφορίες για τους αγώνες, συμπεριλαμβάνοντας και ζωντανές μεταδόσεις, είναι διαθέσιμες στο http://www.deaflympics.com/ .



by Coach G.

PS: Η φωτογραφία είναι από το Ευρωπαϊκό της Γερμανίας, ελπίζω να είναι προφητική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας