Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Κολλημένοι με τα θρίλερ…


…και εμείς και οι αντίπαλοι της Εμπορικής. Παιχνίδι καρμπόν με αυτό του πρώτου γύρου την Παρασκευή στο Μετς, κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Αυτή τη φορά ήταν σειρά μας όμως να φύγουμε ηττημένοι.
Ο αντίπαλος ξεκίνησε σχετικά χαλαρά στην άμυνα – η αλήθεια είναι ότι στο ίδιο μοτίβο συνέχισε μέχρι τέλους – αλλά χάρις στην δεινή ικανότητα του στο μακρινό σουτ έμεινε κοντά στο σκορ, πηγαίνοντας στο δεκάλεπτο στο 8-10.
Εμείς μπήκαμε αρκετά καλά στην επίθεση, ελέγξαμε τα ριμπάουντ στην άμυνα αλλά αργούσαμε λίγο σε κάποιες περιστροφές στη ζώνη, με αποτέλεσμα να έχουμε δεχτεί 7 τρίποντα μέχρι το ημίχρονο. Η αλλαγή της άμυνας σε μαν2μαν έγινε για να χαλάσουμε λίγο το παιχνίδι των αντιπάλων – όπως λέει και ο coach Γιαννάκης : να τους πειράξουμε το μυαλό. Η τακτική απέδωσε σχετικά, το σημαντικότερο όμως βγήκαν κάποια ζευγάρια στα μαρκαρίσματα που δώσανε μεγάλο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Το ημίχρονο έληξε στο 24-22.
Στο γ’δεκάλεπτο, ο αντίπαλος πήρε μια διαφορά που έφτασε στο 35-24, καθώς έβρισκε τρόπο να φτάνει στο καλάθι, εκμεταλλευόμενος την ικανότητα των ψηλών του να παίζουν μακριά (ειδικά το 12 με το 15), και να τραβάνε την άμυνα μας έξω, κάνοντας χώρο μέσα στη ρακέτα. Ουσιαστικά το παιχνίδι το έκανε ο ένας ψηλός, που έπαιζε Play maker!, με το Στέλιο όμως να παίζει καταπληκτική άμυνα και να δίνει το σύνθημα για αντεπίθεση. Κάραλης, Παναγόπουλος και Καλούδης δώσανε πόντους, μειώσαμε αρχικά σε 35-30 και περάσαμε μπροστά 40-41 στο 35. Στο σημείο αυτό ήταν σημαντικό ότι καταφέραμε να βγάλουμε κάποια drive και να ανοίξουμε διαδρόμους.
Στη συνέχεια το σκορ άρχισε να πηγαίνει πόντο-πόντο. Κρίσιμο το χαμένο lay-up του Λάλου στo 1.30”, να πάμε στο +3, τρώμε καλάθι στην επόμενη φάση και 46-45 στο 1’. Στα 20” βγάζουμε άμυνα, όμως δίνουμε τη μπάλα ενώ βγαίναμε στον αιφνιδιασμό, γρήγορο φάουλ, 47-45, επαναφορά στα 10” και ο Παναγόπουλος έχει την ευκαιρία να γίνει ήρωας, αστοχεί όμως σε αμαρκάριστο σουτ. Η επιμονή μας και η αστοχία του αντιπάλου στις βολές μας έδωσε άλλη μια ευκαιρία, με σουτ από τα 10 m στην εκπνοή….σίδερο και γεια σας!
Γενικά ωραίο παιχνίδι, χωρίς σκληρά μαρκαρίσματα, ότι πρέπει για το τέλος της regular season. Προσπαθήσαμε πολύ, αν είχαμε τρέξει λίγο περισσότερο ίσως θα είχαμε καλύτερη τύχη. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, ειδικά όμως στον Παντελίδη, που στα τελευταία παιχνίδια πλησιάζει το double-double σε πόντους και ριμπάουντ. Ο Θόδωρας ξεχάστηκε μετά το 25’ στον πάγκο, και αυτό χρεώνεται ως λάθος στον coach.
Οι αντίπαλοι παίζουν σωστό και ωραίο μπάσκετ, ειδικά το 11 και το 12 μας δημιούργησαν πολλά προβλήματα, το 7 βοήθησε αθόρυβα στο σκορ και το 15 μας σκότωσε! Αν είχαν και ταχύτητα θα ήταν πολύ δυνατοί, αλλά τα χρόνια περνάνε για όλους μας…

Αναλυτικά:
ΕΜΠΟΡΙΚΗ- ERIAL 47-45 (10-08/24-22/35-30/47-45)
ΕΜΠΟΡΙΚΗ : Παπαβασιλείου Δ., Μαργαρίτης, Αργυρός 9(3), Κίντζιος 6, Παπαθεοδώρου 10, Μπίνιαρης 2, Παναγόπουλος, Παπαγιάννης 20 (5)

ΕΡΙΑΛ : Λάλος, Ζέρβας 2, Κάραλης 10(2), Καλούδης 11(2), Παναγόπουλος 8(2), Προβατάρης 6, Παντελίδης 8


by coach G.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας