Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ελληνο-ελβετική (μπασκετική) φιλία – 2014: Αγωνιστικό σκέλος



Οι ημιτελικοί

Η ομάδα 50+ του ΕΚΑ έκαμψε με δυσκολία την αντίσταση της ΕΛΣΤΑΤ στον ημιτελικό. Το τελικό 57-50 δείχνει ότι έγινε ντέρμπυ, όμως ο αγαπητός Γιάννης της ΕΛΣΤΑΤ είχε έλλειμμα ψηλών, και η πλάστιγγα έγειρε προς το μέρος του εμπειρότερου.

Στον άλλο ημιτελικό, οι Ελβετοί είχανε και τη βοήθεια των Μαργιώρα, Μητροπαπά (Butchers), Καπλάνη (Space), οι οποίοι κληθήκανε να τους ενισχύσουνε λόγω κάποιων τραυματισμών της τελευταίας στιγμής. Αυτοί οι τρεις λοιπόν, ξεπεράσανε μαζί τους 30 π., και παρα-βοηθήσανε τη Champel να κερδίσει, δίκαια πάντως, τη μέτρια εκείνο το βράδυ Erial. Τελικό σκορ 58-39. Ευτυχώς αποκαταστήσαμε το γόητρο μας το ίδιο βράδυ στη Ν. Φιλαδέλφεια, με παραγγελία που θυμίζει το ανέκδοτο με τα 99…και όχι 100…σουβλάκια!

Οι τελικοί

Το Σάββατο η Erial μπήκε αποφασισμένη και κέρδισε την ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ομάδα…μεταλλίου (βλ. Ελβετία, 2013). Αποκάλυψη ο Νίκας jr. (ετών 10!), με 6 π. ο οποίος έκανε τη διαφορά όταν η ΕΛΣΤΑΤ ανέβαζε στροφές. Τελικό 48-36, με τον Πανάρα (12π.) να ξεσπαθώνει εναντίον των Μυλωνάκη και Κοψίδα που, το προηγούμενο βράδυ, περιγελούσανε τη μπασκετική του αξία!

Στον τελικό κατέβηκε μόνο ο Max (24 π.), και το τελικό 66-48 μπορεί να χαρακτηριστεί και ως τιμητικό για τη Champel. Οι υπόλοιποι Ελβετοί φαίνεται είχαν το μυαλό τους στο Μοναστηράκι και στην Ακρόπολη, οι δικοί μας όμως που κληθήκανε να τους βοηθήσουν πνιγήκανε από το … άγχος της πρώτης θέσης. Μοναδικός διασωθείς ο BillSak. Να πω ότι οι Butchers είναι λίγο….λιθουανοί…ε, γιόνας?συγγνώμη…γιάννη. Aπό την άλλη πλευρά, ο Σάββας έλεγχε την κατάσταση για την ομάδα του ΕΚΑ 50+, ο Αντωνίου είχε κέφια (21π.), και το 42-32 στο 25’ έγινε 60-32 στο 32-33’ και τέρμα. MVP δε βγάλαμε, είθισται να είναι από το νικητή, αλλά ο Max ήταν συγκλονιστικός. Οδυσσέα τι λες?






by ex- Coach G.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας